Saturday, December 27, 2008

BOSANSKI VASIL BILAK

BOSANSKI VASIL BILAK
Pise: Dr. Muhamed Borogovac

U proslom broju Glasnika smo se zahvaljujci Tihicu sjetili jednog sramnog izdajnika, Todora Zivkova, bivseg predsjednika Bugarske.

Neki dan, citajuci Tihicev govor sa sjednice Glavnog Odbora SDA, sjetih se drugog sramnog izdajnika svoga naroda, Vasila Bilaka, Slovaka koji je 1968. pozvao trupe Sovjetkog saveza da uguse Prasko proljece, slavnu pobunu Cehoslovackog naroda protiv ruskog okupatora.

Poslije ugusenog Praskog proljeca Bilak je bio vladar Cehoslovacke, koja je svakim danom pod njegovim (ortodoksnim komunstickim) rezimom sve vise zaostajala za Evropom i svijetom.

U jednom govoru Vasil Bilak kritikuje vlastiti narod otprilike ovim rijecima: "Cehoslovaka je nekad bila jedna od najrazvijenijih drzava Evrope. Nas narod je bio poznat kao narod sa zlatnim rukama. Gdje su nestale zlatne ruke toga naroda?"

Dakle, on ce radije povjerovati da je cijeli narod, od nekadasnjih sposobnih majstora sa zlatnim rukama, degenerisao u nesposobnjakovice, nego da posumnja da njegova vladavina nije u redu. Za njega je logicnije da ne valja citav narod, nego da ne valja on.


A Tihic na Glavnom odboru SDA o dogovoru iz Pruda kaze: "Nažalost, i ovaj dogovor... je propracen salvama kritika i laži od destruktivnih snaga i njihove demagoške retorike.


To su iste one snage koje su srušile i aprilski paket ustavnih amandmana i direktno odgovorne za sadašnju tešku situaciju u BiH."


Dakle, po Tihicu, ne valja narod, jer je masovno glasao protiv njega, Tihica, i time iskazao sta misli o "Aprilskom paketu". Narod je "destruktivna snaga demagoske retorike" i narod ima da se pokori volji Tihica, a ne obratno. Kako nekada za Bilaka, tako danas za Tihica, narod, koji ne valja, se mora pokoriti neprikosnovenom vodji.

Rusenje Aprilskog paketa je Bosansko proljece, a Sulejman Tihic je nas Vasil Bilak. On se ovih dana ponovo udruzio sa okupatorima nase domovine da nas pokori i potpuno unisti. Unistenje BH drzave je jedini smisao Prudskog sporazuma i dogovorenih promjena Ustava. Vjerovatno se nikada necemo oporaviti od tog udarca i postacemo evropski Palestinci. Bicemo, poslije Roma, drugi narod bez drzave koji bez dostojanstva tumara Evropom.

Cudna koincidencija je da je Miroslav Lajcak takodjer iz Slovacke. On je nekarakter koji, bilo zbog licne ambicije, bilo zbog sovinizma, bilo zbog korumpiranosti, udovoljava zeljama Dodika, Tihica i Covica, i tako cini isti zlocin protiv jednog naroda kao njegov kompromitovani zemljak Vasil Bilak.


Slijedi izvjestaj sa sramne sjednice GO SDA, koji je pun podvala i sarenih laza za "raju", ali ipak narod nije nasjeo ovaj put, izdajnici su procitani.

http://nkrbih.blogspot.com/

http://republikabih.net

No comments: